EV review: Kia Niro EV

We hebben een week lang de Kia Niro EV mogen testen, en in deze blogpost delen we onze ervaringen met deze veelzijdige elektrische SUV. Als je nieuwsgierig bent naar wat deze EV te bieden heeft, lees dan verder.

Kia, het Zuid-Koreaanse automerk dat zijn strepen heeft verdiend met betrouwbare en betaalbare voertuigen, blijft indruk maken in de elektrische sector. De Kia Niro EV is hier geen uitzondering op. Met een actieradius van ongeveer 460 km, dankzij de 64,8 kWh batterij, en een soepele acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 7,8 seconden, is deze elektrische SUV ideaal voor zowel korte ritten in de stad als lange reizen.

De Niro EV springt binnenin direct in het oog met zijn strakke en ruime design. Het 10,25-inch touchscreen, dat werkt met Apple CarPlay en Android Auto, tilt het comfort naar een hoger niveau. Met geavanceerde rijhulpsystemen zoals adaptieve cruise control en automatische noodremmen, biedt deze auto niet alleen betrouwbaarheid, maar ook puur rijplezier.

 
 

Belangrijkste kenmerken van de Kia Niro EV

  • Prijs: vanaf €44.690 incl. BTW
  • Actieradius: Tot 460 km (WLTP)
  • Batterijcapaciteit: 64,8 kWh met 204 pk
  • Laadkabel: Europese standaard type 2
  • Motorvermogen: 204 pk (150 kW).
  • Acceleratie: 0-100 km/u in 7,8 seconden.
  • Bagageruimte: 451 liter (uitbreidbaar tot 1.445 liter met neergeklapte achterbank).
  • Infotainment: Apple CarPlay, Android Auto, een 10 inch scherm met optionele Head-up Display
  • Rijhulpsystemen: Adaptieve cruise control, rijstrookassistentie, automatische noodremmen, en dodehoekdetectie.

Laadmogelijkheden van de Kia Niro

De Kia Niro EV scoort ook hoog met de veelzijdige laadopties die zij biedt. Of je nu thuis oplaadt, bij een openbare laadpaal, of gebruik maakt van een snellader, Pluginvest biedt oplossingen voor elke situatie.

Alfen Eve Single Pro

De Eve Single Pro-line is een slimme laadoplossing en is optimaal geschikt voor particuliere en semi-openbare locaties.


Zaptec Pro

De Zaptec Pro is een slim en efficiënt laadtoestel voor grote parkings van residenties, bedrijven of nieuwbouwprojecten.



Zaptec GO

De Zaptec Go is de kleinste laadpaal in ons aanbod en perfect om comfortabel thuis je auto op te laden. 

Met de Europese standaard type 2 laadkabel kun je gebruik maken van elke laadpaal. Dit maakt het bijzonder makkelijk om de auto op te laden, waar je ook bent. Met bijvoorbeeld de Zaptec GO kun je de batterij in ongeveer 7 uur volledig opladen, ideaal om ‘s nachts thuis op te laden. Ben je onderweg en heb je haast? Met een CCS 150 kW snellader kun je binnen 41 minuten weer op pad met een bijna volle batterij.

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende laadopties en de laadtijden:

LaadpuntVermogen Tijd
Stopcontact2.3 kW33u 15m
1-fase 32A7.4 kW10u 30m
3-fase 16A11 kW7u
CCS 50 kW50 kW64 min
CCS 150 kW70 kW41 min

Met de Charge@Public laadpas van Pluginvest heb je bovendien toegang tot meer dan 450.000 publieke laadpunten door heel Europa. Dit maakt het opladen van de Niro EV niet alleen eenvoudig, maar ook stressvrij, ongeacht waar je naartoe gaat.

De Kia Niro EV combineert stijl, technologie, en duurzaamheid in één pakket, zonder in te boeten aan comfort of prestaties. Voor iedereen die op zoek is naar een elektrische auto die perfect aansluit op zowel dagelijks gebruik als langere reizen, is de Niro EV een uitstekende keuze. En met de diverse laadopties die beschikbaar zijn, in combinatie met de laadoplossingen van Pluginvest, ben je altijd verzekerd van een volle batterij, waar je ook bent.