Toyota bZ4X: hoe opladen en specificaties

64 kWh
batterij
411 km
actieradius
 €32.719
prijs

Deze volledig elektrische SUV biedt een indrukwekkend scala aan specificaties die zijn ontworpen om aan de behoeften van moderne bestuurders te voldoen.

Met een batterijcapaciteit van 71,4 kWh biedt de bZ4X een theoretisch rijbereik van tot wel 460 kilometer volgens de WLTP-norm. In ideale omstandigheden, zoals bij stadsrijden en milde temperaturen, kan het bereik oplopen tot 500 kilometer. Dit maakt de bZ4X geschikt voor zowel dagelijkse ritten als langere afstanden zonder frequent opladen.

Vermogen van de bZ4X

De batterij van de Toyota bZ4X heeft een capaciteit van 64 kWh. Dit biedt een theoretisch rijbereik volgens de WLTP van 411 kilometer, met een maximale actieradius van 500 km (in de stad bij ideale omstandigheden)

Hoe kan je de bZ4X opladen?

Je kunt de elektrische bZ4X opladen met een type 2 stekker of een CCS stekker voor snelladen.

  • Europese standaardaansluiting type 2

  • Snelladen met CCS

       

Hoelang duurt het om op te laden?

De batterij van de bZ4X kan je opladen op verschillende manieren. Je kunt opladen via een standaard stopcontact, wat de traagste methode is. Voor een snellere en efficiëntere laadervaring kun je gebruikmaken van een smartcable of een geavanceerd laadstation.

Met de onderstaande tabel kun je verschillende laadpunten en hun vermogen bekijken, evenals de laadtijden. Of gebruik deze handige laadtijd calculator om de laadtijd van elke volledig elektrische en plug-in hybride auto te ontdekken.

LaadpuntMax. vermogenTijd
Stopcontact 2.3 kW32u 45m
1-fase AC3.7 kW20u 30m
3-fase AC11 kW7 uur
CCS 50 kW 48 kW62 min
CCS 150 kW147 kW28 min

Opladen in heel Europa

Onze Charge@Public laadpas is gekoppeld aan een uitgebreid netwerk van meer dan 450.000 Europese publieke laadpalen.

Met een maandelijkse fee van slechts €3.75 laad je moeiteloos op en geniet je van de vrijheid om overal de weg op te gaan met je elektrische auto.

Meer info     
laadpas pluginvest

Geschikte laadstations

Wij raden aan om zowel thuis als op het werk een 1-fasige laadpaal te plaatsen. Wel is het interessant om al een krachtigere laadpaal (vb 3-fasig om 11kW of 22kW) aan te schaffen en zo al klaar te zijn voor jouw toekomstige volledig elektrische wagen. Wanneer je ook geïnteresseerd bent om onderweg op te laden raden we aan om een laadpas te kopen. Zo krijg je toegang tot meer dan 450.000 openbare laadstations in Europa.

Alfen Eve Single Pro

De Eve Single Pro-line is een slimme laadoplossing en is optimaal geschikt voor particuliere en semi-openbare locaties.


Zaptec Pro

De Zaptec Pro is een slim en efficiënt laadtoestel voor grote parkings van residenties, bedrijven of nieuwbouwprojecten.



Zaptec GO

Zaptec Go is de perfecte oplossing om comfortabel thuis jouw auto op te laden. 


Delen